Karianne

Kijk hier links, ja dat ben ik Karianne. 

Ja wie ben ik, wat doe ik en waarom doe ik wat ik doe.

Wie ben ik?
Ik ben iemand die het heerlijk vind om lekker te sporten actief en vol power met drakenboot en heerlijk naar binnen toe met yoga. En af en toe nog wat sporten daar tussen.

En een van de andere lekkerste dingen om te doen is heerlijk thuis zijn in mijn eigen omgeving om lekker te bakken, koken, foto-albums bewerken of meubeltjes schilderen. De eerste twee lukken nog wel, de laatste twee is toch af en toe wat tijd voor vrij maken. Af en toe wel even lekker uitwaaien op het strand of in het bos. En natuurlijk zodra de tijd weer rijp is lekker moestuinieren. Lekker veel tijd doorbrengen met mijn nichtje en neefjes.

Daarnaast vind ik het ook heerlijk om te studeren. Jaarstudies of korte cursussen, nieuwe dingen leren die mij aanspreken.

Wat doe ik?
Ik ben opgeleid tot leerkracht basisonderwijs. Daar werk ik naast Gezinscentrum Focus met veel plezier. Daarnaast begon het al een aantal jaren te kriebelen, hoe kan ik meer betekenen voor gezinnen, dan les geven en ze begeleiden in de beperkte tijd die je als leerkracht voor ieder kind en de ouder hebt. Door mijzelf te ontwikkelen met verschillende cursussen en opleidingen begon ik steeds beter te ontdekken wat ik dan echt zou willen en op welke manier ik dit zou willen neerzetten. Uit al deze ontwikkelingen is Gezinscentrum Focus ontstaan. Uiteindelijk wil ik mij toeleggen op gezinnen vanaf kinderwens tot adolesentie. Daar zijn hier en daar nog verschillende opleidingen die ik daarvoor wil volgen om mij daar volledig op te kunnen richten..

De onderdelen waar ik mij de komende tijd vooral op ga richten zijn e baby-yoga, kindermeditatie, gezinscaoching, Acces Bars sessies en de opleiding. De rest volgt vanzelf, oke bijna vanzelf.

Waarom doe ik wat ik doe?
Waarom kies ik er nu voor om mij te richten op gezinnen. Ik vind het gezin de hoeksteen van de samenleving. Ja, klinkt lekker ouderwets en is toch echt nog zo naar mijn idee. Als alles ontspannen verloopt in het gezin, dan gaat het kind lekker ontspannen naar school, hobby, sport en met vriendjes spelen. De ouders gaan ontspannen naar hun werk, hebben de tijd voor hun hobby's en sport naast de kinderen, het huishouden en de kinderen. Natuurlijk zullen er momenten zijn waar iedereen even op de proef wordt gesteld en er spanning aanwezig is. Dan is het zo lekker dat je als ouders en kinderen weet hoe je weer kunt terug keren naar die ontspannen situatie. 

Zelf werd ik als kind op het moment dat ik emotioneel was niet door iedereen in mijn directe omgeving zo goed begrepen. Dit bracht heel wat frustratie en verdriet met zich mee, ik kreeg het gevoel dat ik mijn emoties niet mocht uiten. Als volwassene ben ik hier heel hard tegen aan gelopen en heb heel wat bij mezelf opgeruimd, waardoor er ruimte ontstond. Nu kan ik het aan directe uit mijn omgeving in woorden uitleggen dat ik het soms even nodig heb om mij te kunnen uiten en dat dit mij oplucht en ik daarna weer verder kan kijken naar de mogelijkheden. En door de ruimte die ontstaan is kan ik nu veel beter met mijn emoties omgaan en ben ik veel meer ontspannen geworden de afgelopen jaren. 

Als ik kijk hoe strak en geregisseerd ik altijd in het leven stond en hoe relaxed en ontspannen ik nu met alles omga is dat een wereld van verschil en dit hoor ik ook van iedereen in mijn omgeving. 

Dit gun ik de ouders die hier nog tegen aan lopen ook en de kinderen die het nu al mogen opruimen en hier niet meer in hun volwassen leven tegen aan lopen. Wat is het mooi dat de tools nu al op jonge leeftijd aan kinderen geleerd kan worden. 

Hoe wordt dit nog beter!!!

Karianne